25910 6130
info@asnestos.gr
30
Aug
Prep
Cook
15'
Ready In
8 servings
1
Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
2
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
3
Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα με προσούτο.
4
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
5
Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους
6
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια.
7
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να γίνουν σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα.
8
Ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο, ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.
Πηγή:Πράσινη σαλάτα µε σπαράγγια και τραγανό προσούτο
Footnotes
Cook's Note:
Editor's Note:
Share
Name *
Email *
Your comment: