ΑΣ ΝΕΣΤΟΣ

ΑΣ ΝΕΣΤΟΣ

Το 1988 ιδρύθηκε ο πρώτος Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπαραγγόπαραγωγών στην περιοχή του Νέστου Καβάλας. Σκοπός του συνεταιρισμού ήταν η ανάπτυξη και προώθηση της καλλιέργειας του σπαραγγιού. Ο «Α.Σ. Νέστος» στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί ομάδα παραγωγών, εκτός από το σπαράγγι έχει αποκτήσει δυναμική δραστηριότητα σε καλλιέργειες όπως το ακτινίδιο, το βερίκοκο, το ροδάκινο, το νεκταρίνι και το δαμάσκηνο.

Ο «Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ» κατάφερε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές με την ποιότητα των προϊόντων του. Διαθέτοντας άριστες συνθήκες περιβάλλοντος καθώς η περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται είναι προστατευόμενη από τη συνθήκη RAMSAR.
Η τεχνογνωσία, η πείρα και η συστηματική προσπάθεια όλων των παραγωγών του «Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ» έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που παρέχει στους καταναλωτές. Αυτό πιστοποιείται από τις εθνικές και ευρωπαϊκές διατάξεις κατά τα υπόλοιπα:
AGRO 2.1., AGRO 2.2, GLOBALGAP, BRC, IFS,
ISO 22000 : 2005, ISO 9001 : 2008, GRASP, TNC.

Οι πωλήσεις μας το 2015 σε όλα τα προϊόντα του Συνεταιρισμού ήταν περίπου 3.500.000 κιλά*. Αναλυτικότερα σε ποσοστά ανά χώρα**:

Snap-2016-06-23-at-11.50.52

 

*Οι πωλήσεις των Σπαραγγιών γίνονται κατά 99% στην Γερμανία και 1% στην Ιταλία. O Συνεταιρισμός όσον αφορά το Ακτινίδιο προσπαθεί να επεκταθεί περισσότερο στις Τρίτες Χώρες και αυτό φαίνεται και από τις πωλήσεις του 2016 που οι περισσότερες γίνανε στην Κίνα και στο Ντουμπάι.
**Οι πωλήσεις του 2015 στην Ελλάδα αφορούν τα φρούτα του καλοκαιριού δηλαδή Ροδάκινα, Βερίκοκα, Δαμάσκηνα και Νεκταρίνια. Την φετινή χρονιά ξεκινήσαμε τις εξαγωγές σε Γερμανία, Πολωνία και Αίγυπτο (μέχρι στιγμής).

X