ΑΣ ΝΕΣΤΟΣ

fotonestos

ΑΣ ΝΕΣΤΟΣ

Το 1988 ιδρύθηκε ο πρώτος Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπαραγγόπαραγωγών στην περιοχή του Νέστου Καβάλας. Σκοπός του συνεταιρισμού ήταν η ανάπτυξη και προώθηση της καλλιέργειας του σπαραγγιού. Ο Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί ομάδα παραγωγών, εκτός από το σπαράγγι έχει αποκτήσει δυναμική δραστηριότητα σε καλλιέργειες όπως το ακτινίδιο, το βερίκοκο και το δαμάσκηνο.

Ο Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ κατάφερε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές με την ποιότητα των προϊόντων του. Διαθέτοντας άριστες συνθήκες περιβάλλοντος καθώς η περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται είναι προστατευόμενη από τη συνθήκη RAMSAR.

Η τεχνογνωσία, η πείρα και η συστηματική προσπάθεια όλων των παραγωγών του “Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ” έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που παρέχει στους καταναλωτές. Αυτό πιστοποιείται από τις εθνικές και ευρωπαϊκές διατάξεις: GLOBALGAP,

SEDEX, BRC, IFS,

ISO 22000 : 2005, ISO 9001 : 2008,

GRASP, TNC,

AGRO 2.1, AGRO 2.2

Οι πωλήσεις μας το 2015 σε όλα τα προϊόντα του Συνεταιρισμού ήταν περίπου 3.500.000 κιλά*. Αναλυτικότερα σε ποσοστά ανά χώρα**:

Snap-2016-06-23-at-11.50.52

 

*Οι πωλήσεις των Σπαραγγιών γίνονται κατά 99% στην Γερμανία και 1% στην Ιταλία. O Συνεταιρισμός όσον αφορά το Ακτινίδιο προσπαθεί να επεκταθεί περισσότερο στις Τρίτες Χώρες και αυτό φαίνεται και από τις πωλήσεις του 2016 που οι περισσότερες γίνανε στην Κίνα και στο Ντουμπάι.
**Οι πωλήσεις του 2015 στην Ελλάδα αφορούν τα φρούτα του καλοκαιριού δηλαδή Ροδάκινα, Βερίκοκα, Δαμάσκηνα και Νεκταρίνια. Την φετινή χρονιά ξεκινήσαμε τις εξαγωγές σε Γερμανία, Πολωνία και Αίγυπτο (μέχρι στιγμής).
X