25910 6130
info@asnestos.gr
05
июн
Μισοβράζουμε το ρύζι σε 3/4 λίτρου ζωμό κότας. Ξεφλουδίζουμε με μαχαιράκι - κόφτη τα σπαράγγια και κόβουμε τις σκληρές άκρες. Κόβουμε τα σπαράγγια σε φετούλες και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο...
28
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι (1/4 της κούπας) και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες κατευθείαν από την κατάψυξη. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λεμόνι, το υπόλοιπο λάδι, τα σπαράγγια (τα είχα περάσει πρώτα λίγο από το τηγάνι με λίγο λάδι) και τέλος το νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και λιώνουμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα....
Ξεφλουδίζουμε με μαχαιράκι - κόφτη τα σπαράγγια, κόβουμε τις σκληρές άκρες. Βράζουμε το σπαγγέτι al dente και κρατάμε λίγο από το ζωμό. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα σπαράγγια και τα σβήνουμε με λευκό κρασί...
Ανακάτεψε το μέλι, με τη σόγια, το ελαιόλαδο και το πιπέρι σε μια μεγάλη σακούλα μαγειρικής που κλείνει με ζιπ. Πρόσθεσε τα φιλέτα και κλείσε την τσάντα. Ανακάτεψε καλά και άφησε το ψάρι να μαριναριστεί για 10 λεπτά, γυρίζοντας περιοδικά τη σακούλα από όλες τις πλευρές. Όσο το ψάρι παίρνει τα αρώματα της μαρινάδας, ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά...
(Για 4 άτομα) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το γιαούρτι με 100 γραμμ. ζάχαρη. Χτυπάτε, χωριστά, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνύετε προσεκτικά με το γιαούρτι. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 μπολάκια και τα αφήνετε για 1 ώρα να παγώσουν στο ψυγείο. Ξεφλουδίζετε τα ακτινίδια και κόβετε τα δύο, κατά μήκος, σε φετούλες...