-
Prep
-
Cook
-
Ready In
-
servings
Συστατικά
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας
- 10 κλωνάρια σπαραγγιού
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
-
2 κ.σ βούτυρο
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 2 κ.σ λεμόνι
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ πιπέρι
Οδηγίες
-
1
Σε ένα μπολ ρίξε το πιπέρι, το λεμόνι, το σκόρδο και τον ζωμό κότας που είδη έχεις αραιώσει μέσα σε νερό.
-
2
Σε ένα τηγάνι που καίει ρίξε 1 κ.σ λαδί και άφησε τα φιλέτα κοτόπουλου να ψηθούν.
-
3
Όταν ροδοκοκκινίσουν βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίξε πάλι 1 κ.σ λαδί και έπειτα τα σπαράγγια τα οποία έχεις κόψει σε κομμάτια.
-
4
Όταν δεις πως αρχίζουν να μαραίνονται βγαλτά από τη φωτιά.
-
5
Στο καυτό τηγάνι ρίξε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και πρόσθεσε το ζωμό με το βούτυρο και άφησε το να βράσει για 2 λεπτά.
-
6
Έπειτα πρόσθεσε και την κρεμά γάλακτος και άφησε το μείγμα για 1 λεπτό να βράσει.
-
7
Όταν δεις ότι έχει «δέσει» πρόσθεσε το κοτόπουλο και τα σπαράγγια και χαμήλωσε την φωτιά ώστε να σιγοβράσουν και να πάρουν γεύση από την σάλτσα.
-
8
Το πιάτο σου είναι έτοιμο και αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να το συνοδέψεις με πολλά, ίσως ένα ποτήρι κρασί να είναι αρκετό.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: