23
Jun
-
Prep
-
-
Cook
-
-
Ready In
-
-
- servings
Ingredients
- 500 γραμ. φρέσκα σπαράγγια
- 4 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Directions
-
1
Ξεφλουδίζουμε με μαχαιράκι – κόφτη τα σπαράγγια, κόβουμε τις σκληρές άκρες και τα ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1,5 λεπτά.
-
2
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα σπαράγγια που βγάζουμε με μεγάλη προσοχή με μια τρυπητή κουτάλα.
-
3
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε τα βουτυράτα σπαράγγια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα τυριού.
-
5
Αν την έχουμε προετοιμάσει από πριν πρέπει να την ξαναζεστάνουμε πριν το σερβίρισμα.
Footnotes
-
Cook's Note:
Αν έχουμε προετοιμάσει την κρέμα από πριν πρέπει να την ξαναζεστάνουμε πριν το σερβίρισμα...
-
Editor's Note: