25910 6130
info@asnestos.gr
05
Jun
Prep
-
Cook
Ready In
4 servings
1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το γιαούρτι με 100 γραμμ. ζάχαρη.
2
Χτυπάτε, χωριστά, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνύετε προσεκτικά με το γιαούρτι. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 μπολάκια και τα αφήνετε για 1 ώρα να παγώσουν στο ψυγείο.
3
Ξεφλουδίζετε τα ακτινίδια και κόβετε τα δύο, κατά μήκος, σε φετούλες. Πολτοποιείτε τα άλλα δύο στο μπλέντερ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ και τα βάζετε στο ψυγείο.
4
Βγάζετε τα μπολάκια με το γιαούρτι από το ψυγείο και τα αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε 4 πιάτα του γλυκού. Τους δίνετε ξανά το σχήμα τους και τα λειαίνετε με μια σπάτουλα.
5
Στολίζετε την κάθε μους με μερικές φετούλες ακτινίδιου, ένα μασουράκι κανέλα και την πασπαλίζετε με λίγη άχνη.
6
Γύρω της απλώνετε κυκλικά τη «σάλτσα» του ακτινίδιου που ετοιμάσατε στο μπλέντερ και, αν θέλετε, την πασπαλίζετε με λίγη.
Footnotes
Cook's Note:
Αν η σάλτσα του ακτινίδιου είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με ελάχιστο κρύο νερό.
Editor's Note:
Share