25910 6130
info@asnestos.gr
28
Jun
Prep
-
Cook
Ready In
- servings
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι (1/4 της κούπας) και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες κατευθείαν από την κατάψυξη. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
2
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λεμόνι, το υπόλοιπο λάδι, τα σπαράγγια (τα είχα περάσει πρώτα λίγο από το τηγάνι με λίγο λάδι) και τέλος το νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
3
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και λιώνουμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα.
4
Μεταφέρουμε τα λιωμένα λαχανικά στο μπλέντερ και αλέθουμε. Για να γίνει το μείγμα ρευστό και όχι πουρές, προσθέτουμε το γάλα, ή αν έχουμε ζωμό.
5
Επαναφέρουμε τα αλεσμένα υλικά στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε το τυρί. Αν η σούπα χρειάζεται ρευστότητα, προσθέτουμε λίγο γάλα.
6
Ψιλοκόβουμε το bacon και το περνάμε από το τηγάνι μέχρι να γίνει crispy.
Footnotes
Cook's Note:
Editor's Note:
Share