25910 6130
info@asnestos.gr
19
Sep
Prep
Cook
Ready In
servings
1
Βράζουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα ακτινίδια σε κομάτια.
2
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα ακτινίδια μαζί με την ζάχαρη, (με καστανή ζάχαρη γίνεται πιο έντονο πράσινο απ’ ότι με λευκή) και τα πολτοποιούμε τελείως.
3
Μεταφέρουμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βάζο ή γυάλα, ρίχνουμε το τσίπουρο, τις κανέλλες, το χυμό λεμονιού και το νερό, το σφραγίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 48 ώρες.
4
Ακολούθως, σουρώνουμε 2 φορές, το ποτό σε σουρωτήρι ή σε τούλι, και το αφήνουμε 1 βδομάδα εκτός ψυγείου, σε σκιερό μέρος να ωριμάσει.
5
Το σουρώνουμε πάλι καλά σε λεπτό τουλπάνι (ψιλό ύφασμα) και το απολαμβάνουμε παγωμένο, μόνο του ή σε κοκτέιλς.
6
Αν χρειαστεί το σουρώνουμε και πάλι.
7
Διατηρείται εκτός, ή καλύτερα εντός ψυγείου.
Πηγή: Λικέρ ακτινίδιο
Footnotes
Cook's Note:
Editor's Note:
Share
Name *
Email *
Your comment: