ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

fotonestos

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπαραγγοπαραγωγών Νέστου με τον διακριτικό τίτλο «ΝΕΣΤΟΣ», ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1988 στο Χρυσοχώρι Καβάλας. Η Διοίκηση αποτελείται από μέλη του συνεταιρισμού που είναι και οι ίδιοι παραγωγοί και αυτό συντελεί στην άριστη γνώση του προϊόντος και στην σωστή επιλογή των κατάλληλων οπωρώνων.
Ο Συνεταιρισμός ασχολείται με τη συγκομιδή, διαλογή, συσκευασία, αποθήκευση/συντήρηση και την εμπορία οπωροκηπευτικών (σπαραγγιών) και φρούτων (ακτινίδια & πυρηνόκαρπα). Ο Συνεταιρισμός έδωσε από την αρχή έμφαση στις εξαγωγές. Με πρώτη την αγορά της Γερμανίας τα προϊόντα μας εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθώς και στα ΗΑΕ, την Κίνα, και τον Καναδά.

Η διοίκηση του Συνεταιρισμού προσδίδει μεγάλη σημασία στη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των σπαραγγιών και φρούτων που συσκευάζει και διαθέτει στην αγορά. Για το λόγο αυτό γίνεται πολύ προσεκτικά η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων από οπωρώνες που εφαρμόζουν ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιέργειας. Επίσης μεγάλη προσοχή δίνεται από μέρους του Συνεταιρισμού στην αυστηρή τήρηση του ελληνικού κώδικα τροφίμων και ποτών, της σχετικής νομοθεσίας των χωρών εξαγωγής των προϊόντων, καθώς επίσης και στην αυστηρή εφαρμογή και διατήρηση του συστήματος BRC-IFS σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (συγκομιδή-διαλογή-συσκευασία-αποθήκευση-συντήρηση-εμπορία), ενώ εφαρμόζει σε όλους τους παραγωγούς της και σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Η διοίκηση δεσμεύεται να τηρεί τις απαιτήσεις των πελατών, την κουλτούρα της ασφάλειας για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων.
Η διοίκηση δεσμεύεται για τη ανασκόπηση και συνεχή βελτίωση των διαδικασιών της και εφαρμόζει κάθε πολιτική για διατήρηση και διασφάλιση του περιβάλλοντος
Η διοίκηση του Συνεταιρισμού τηρεί την εργατική νομοθεσία, σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των εργαζομένων της, πιστοποιούμενη με τα συστήματα GRASP και SMETA.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΝΕΣΤΟΣ» συνδυάζει τον επαγγελματισμό, τη συνεχή αναβάθμιση, τη μακρά εμπειρία και την ευαισθητοποίηση του δυναμικού στην ασφάλεια των τροφίμων, έτσι ώστε να κατέχει μια σημαντική θέση στον τομέα των εξαγωγών κηπευτικών και φρούτων.

X